Rusreformdagen 2022

Den 2. juni arrangerte vi den andre markeringen av Rusreformdagen. Den 2. juni 2021 demonstrerte rusreformbevegelsen i flere byer da vi visste at avkriminalisering kom til å bli stemt ned i Stortinget den 03. juni 2021. Dette er en rettighetskamp! Ingen kan dokumentere at straff forebygger rusproblemer, men det er godt dokumentert at det skader og rammer sosialt skjevt. Vi må derfor fortsette arbeidet mot en ikke-stigmatiserende rusreform som ikke som skiller mellom «verdige» og «uverdige», og de som «fortjener hjelp» og som «fortjener straff».

Arrangører: Preventio Foreningen Tryggere Ruspolitikk Tryggere Ungdom RIO – en landsdekkende brukerorganisasjon på rusfeltet Chemfriendly PION Psynapse NormalNorge RUSken Interesseorganisasjon Marborg Stiftelsen Rettferd Law Enforcement Action Partnership (LEAP) Scandinavia Spero Akt kompetanse Pascan SON-Straffedes organisasjon i Norge HivNorge.

Markeringen tilsluttes av: Høyre Unge Høyre Miljøpartiet De Grønne Grønn Ungdom Rødt Rød Ungdom Fremskrittspartiets Ungdom Sosialistisk Venstreparti Sosialistisk Ungdom Venstre Unge Venstre AUF Arbeiderpartiets studentlag Oslo.